fbpx
P.tesi. - C.tesi 09:00 - 19:30(0232) 404 44 00info@novarpoliklinik.com

Çene Dolgusu

Çene Dolgusu Nedir?

Çenedeki hacim kayıplarını önlemek ve kişinin çene yapısının istediği şekle getirilmesini sağlayan estetik operasyona çene dolgusu olarak adlandırılmaktadır.  Genel sağlık durumu iyi olan ve vücudunun gelişme süreci tamamlanmış herkes için çene dolgusunu yapılabilmektedir. Bu operasyon cerrahi bir müdahale olmayıp, vücuda bazı maddelerin enjekte edilmesiyle uygulanmaktadır. Böyle olduğu için cerrahi müdahalelerde görülen dezavantajlar durumlara çene dolgusunda rastlamak mümkün değil. Operasyon hem tedavi gören kişi için hem de tedaviyi yapan uzman doktor için kolay bir şekilde geçmektedir.

Çene Dolgusunda Hangi Malzemeler Kullanılabilir?

Tıbbi alanda teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle birlikte çene dolgusunda kullanılan yöntemler de kendisini yenilemektedir. Fakat genellikle bu tedavide hyaluronik asit kullanılmaktadır. Bu madde vücuda enjekte edilmeden önce anestezik kremler sürülebilir. Böylece operasyon bölgesi uyuşarak, tedavi gören kişinin ağrı hissetmesinin önüne geçilir. İkinci bir dolgu malzemesi yağ dolgusu adıyla bilinir. Bu yöntemde vücuda enjekte edilecek yap liposuction yöntemi ile önceden vücuttan alınır. Yağın alınacağı bölge genellikle basen ya da karın bölgesi olarak tercih edilmektedir. Vücuttan elde edilen yağın kullanılması için öncelikle kullanıma uygun hale getirilmesi gereklidir. Bunun için doktorlar elde edilen yapı yüze uygulanacak şekle getirdikten sonra çene bölgesine yap enjeksiyon işlemine geçiş yaparlar.

Çene Dolgusu Kime Yaptırılmalıdır?

Çene dolgusunun operasyonunun yaygınlaşmasıyla birlikte bu hizmeti veren sağlık kuruluşlarının sayısı her geçen gün artmaktadır. Fakat bu noktada operasyonun mutlaka estetik cerrah ya da medikal estetik uzmanı tarafından yapılması gerekmektedir. Alanında uzman olmayan kişiler tarafından yapılacak çene dolgusu operasyonlarında başarılı sonuçlar elde etmek mümkün değildir.

Çene Dolgusunda Ağrı Verir Mi?

Çene dolgusu operasyonu öncesinde çene bölgesine lokal anestezi uygulanabilmektedir. Böylece kişinin herhangi bir ağrı hissetmesi mümkün değildir. Çene dolgusu yaptıran kişilerle yapılan mülakatlarda operasyon sırasında ağrı hissetmediklerini belirtmişlerdir. Bu nedenle çene dolgusu ağrısız bir güzelleşme yöntemi olarak kullanılabilecek bir estetik çeşididir.

Çene Dolgusu Sonrası Şişlik ve Morluk Olabilir Mi?

Operasyon yapılan bölgede küçük çaplı morluklar ve şişlikler olabilir. Bunlar genellikle iki gün içerisinde geçmektedir. Olası şişlik ve morlukların önüne geçebilmek için tedavinin hemen ardından buz ve krem uygulaması yapılabilir. Fakat operasyon bölgesine buz uygulamadan önce mutlaka uzman hekimin onayı alınmalıdır. Aynı şekilde hekim tarafından önerilmeyen bir krem operasyon bölgesine kesinlikle sürülmemelidir.

Çene Dolgusuda Cerrahi Bir Müdahale Midir?

Çene dolgusunun tedavisinde cerrahi bir müdahale gerekmemektedir. Bu nedenle, operasyon hem tedavi gören kişi için hem de tedaviyi yapan hekim için oldukça kolaydır. Cerrahi estetik operasyonlarda iyileşme süresi biraz uzun sürebiliyorken, çene dolgusunda iyileşme süreci çok kısadır. Tedavi gören kişi bir gün gibi kısa bir sürede tamamen gündelik hayata dönebilmektedir.

Çene Dolgusu Uygulama Süresi Ne Kadardır?

Çene dolgusunun uygulama süresi, uygulanan tedavi yöntemine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Tedavi hyaluronik asit ile yapıldığında toplam bir saat içerisinde tedavi sona ermektedir. Faka yağ dokusu ile tedavinin süreci biraz daha uzundur. Öncelikle vücudun bazı bölgelerinden yağ alınır. Daha sonra bu yağ üzerinde işlemler yapılır ve son olarak elde edilen madde çene bölgesine enjekte edilir. Bütün bu işlemler iki saat kadar sürebilmektedir. Kök hücre tedavilerinde ise süreç bir ayı aşabilmektedir.

Çene Dolgusunun Etki Süresi Ne Kadardır?

Çene dolgusunun etki süresi yapıldığı malzeme ile yakından ilgilidir. Eğer tedavide hyaluronik asit kullanılırsa ortalama dokuz ay boyunca etkisi sürmektedir. Tedavide kişinin yağ dokusundan alınan malzemeler kullanıldığında iki üç yıl kadar etkisi devam etmektedir. En etkili yöntem ise yağ enjeksiyonunun kök hücre desteğiyle yapılmasıdır. Kök hücre destekli yağ enjeksiyonlarında beş yıla kadar etki devam edebilmektedir.

Çene Dolgusunun Yan Etkileri Var Mıdır?

Çene dolgusu operasyonun bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Tedavi sırasında düşük bir ihtimalle vücutta şişme ve morarma olabilmektedir. Fakat bu geçici bir süredir. Kısa bir süre içerisinde vücut kendisini yenileyerek çene bölgesi doğal ve sağlıklı bir hale gelmektedir. Çene dolgusu yan etkisi olmadığı için birden fazla defa yapılmaya müsaittir. Çene yapısında yeniden bozulmalar başlandığında yeniden çene dolgusu yaptırılabilir. İkinci ya da üçüncü defa çene dolgusu yaptırmanın da herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.