fbpx
P.tesi. - C.tesi 09:00 - 19:30(0232) 404 44 00info@novarpoliklinik.com

Botoks

Botoks

Yaş alımı, genetik etmenler, aşırı mimik kullanımı gibi etkenlere bağlı olarak göz çevresi, kaş arası ve alın gibi alanlarda kırışıklıklar gelişebilir. Botoks uygulaması ile kırışıklık görünümü ortadan kaldırılabilir. Uygun koşullarda profesyonel şekilde ve uygun dozlar seçilerek gerçekleştirilen botoks uygulamalarıyla kişiye dinç ve canlı bir görünüm kazandırılabilir.

 

Botoks Nedir?

Botoks yani Botulinum toksin, Clostridium botulinum bakterisinin ve ilgili türlerin oluşturduğu nörotoksik bir proteindir. Botoks enjekte edilen alanlarda, sinir uçlarına iletim sağlamakla görevli maddelerin salınımı engellenir. Sinirler ve sinirlerin ulaştığı bölge arasındaki iletişimin kesilmesiyle kasılmanın azalması sağlanır. Estetik amaçlarla mimik kaslarının hareketlerine bağlı gelişen kırışıklıkların tedavisi, aşırı terleme sorununda terlemeyi azaltmak ve kronik migrende ağrıyı önlemek için botoks uygulamaları kullanılabilir.

DİKKAT!

Botoks uygulaması için Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nca onaylı ve ruhsatlı 3 marka bulunmaktadır. Bunlar FDA onaylı ve CE belgeli, dünya çapında güven kazanmış Allergan, Dysport ve Nabota markalarıdır. Özellikle son dönemlerde yurdumuza menşei Çin, İran vs. gibi ülkelerden kaçak yollarla botoks adı altında ruhsatsız, hijyenik olmayan, onaysız ilaçlar sokulmaktadır.

Lütfen poliklinik, tıp merkezi, hastane dışında yetkisiz yerlerde yetkisiz kişilerin elinde onaysız ve ruhsatsız ilaçlar ile sağlığınızı riske atmayın.

Botoks Uygulaması Kimler İçin Uygundur?

Botoks kısa sürede etkili sonuçlar vermesi nedeniyle oldukça sık tercih edilen bir dermokozmetik uygulamadır. Botoks uygulanması için uygun nitelikleri taşıyan kişiler şu şekilde sıralanabilir;

  • Yaş alımı veya genetik etmenlere bağlı olarak kırışıklık sorunu yaşayanlar,
  • Fazla mimik kullanımına bağlı yüz hatlarında çizgilenmeler meydana gelenler,
  • Kronik migren hastaları,
  • Aşırı terleme sorunu yaşayanlar,
Botoks Nasıl Uygulanır?

Botoks mikroenjeksiyon şeklinde uygulanır ve uygulama sırasında ağrı hissedilmez. Mimik kaslarının arasına, deri altına bolitinum toksin enjekte edilmesiyle gerçekleştirilen uygulamanın etkileri 3 gün içerisinde net olarak hissedilir. Botoks uygulaması kalıcı değildir. Uygulamanın ortalama olarak 4-6 aylık periyotlarda tekrarlanması gerekir. Uygulamanın ardından kişiler rutin hayatına devam edebilir. Uygulama gününde uzun süre eğilmekten ve yüz kaslarını aşırı yoran hareketlerden kaçınılmalıdır. Botoks enjekte edildikten sonra baş kısmını 4 saat kadar yüksekte tutmak, ayrıca en az 8 saat uygulama bölgesinin su ile temasını engellemek gerekir.

Botoks Etkisi Ne Kadar Sürer?

Günümüzde birçok ülkede yoğun bir şekilde kullanılan botoks kalıcı yapıda değildir. Enjeksiyonun 3 ay sonrasında güçlü kaslar tekrar hareket etmeye başlar ve 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. Botoks uygulaması ortalama olarak 4-6 ayda bir tekrarlanmalıdır. Doğru şekilde, uzman bir hekim tarafından uygulanan botoks işleminin sürekli tekrarlanması herhangi bir soruna neden olmayacaktır. Düzenli botoks uygulaması yaptıran kişilerin mimik kasları zaman içinde zayıflar. Buna bağlı olarak düzenli aralıklarla oluşan kırışıklıklar da azalarak ortadan kalkar. Botoks uygulamasına uzun süre ara verilmesi durumunda kasların tüm gücü tamamen eski haline dönecektir.

Botoks Uygulaması Riskli midir ?

Bu tedavide uygun dozlarda kullanılan botoks hiçbir risk barındırmaz. Ancak hatalı bölgelere uygulanan enjeksiyonlar istenmeyen kozmetik sonuçlara neden olabilmektedir. Göz kapağında düşüklük, ağız köşelerinde asimetriler hatalı botoks uygulamasının en sık görülen belirtisidir. Cildinde aktif olarak enfeksiyon bulunan, kas hastalığı olan ve aminoglikozid türevi antibiyotik kullananlara ve gebelere de botoks uygulanması önerilmez. Botoks uygulamasında olası riskleri engellemek adına yüz anatomisini iyi bilen, mutlaka yeterli eğitim almış uzman hekimler ve tam donanımlı poliklinik, hastane ve tıp merkezleri tercih edilmelidir.

Botoks Uygulaması Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Botoks uygulamasını takip eden ilk saatlerde etken maddenin yüze yayılmasını engellemek amacıyla hastanın fazla uzanmaması ve ağır egzersizlerden kaçınması gerekmektedir.

Uygulama alanına sert hareketler uygulanmaması, sıcak duş alınmaması ve sauna kullanılmaması tavsiye edilir. Uygulamanın ardından yüz kasları normal şekilde kullanılabilir. İşlem tamamlandığında soğuk jeller ile bölgeye hafif baskı yapılarak enjeksiyon noktalarında oluşabilecek hafif morluklar engellenebilir.

Botoks Uygulaması İfade Kaybına Neden Olur mu?

Botoks uygulamasının hatalı planlanması veya fazla miktarda uygulanması yüzde mimik ve dolayısıyla ifade kaybına neden olabilir.

Kişilerin yüz kaslarını oynatamaması doğal görünümlerini kaybetmelerine neden olur. Doğru prensiplerle, uzman doktorlarca uygulanan botoks enjeksiyonlarında kişinin doğal ifadesi kaybolmaz.

Kişiler mimik kaslarını kullanabilir. Bu yüzden botoks ve diğer dermokozmetik uygulamalar için mutlaka poliklinik veya hastanelere başvurmalısınız.

Botoks Hangi sıklıkla Uygulanabilir? Bir daha ne zaman yaptırabilirim?

  • Aynı alan için en az 4 ay, Maksimum 6 ay sonra etkisi kaybeden botoks, tekrar yaptırılabilir.

Botoks’u kimler uygular?

  • Yüz gençleştirmede etkin bir yöntem olarak karşımıza çıkan Botoks uygulaması, olası komplikasyonlardan kaçınmak ve istenen sonucu elde etmek için, yüz anatomisini iyi bilen, mutlaka yeterli eğitim almış uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir.

Botoks Fiyatları İzmir

Botoks hakkında tüm merak edilenler ve botoks fiyatları İzmir araştırmasının ardından uygun estetisyen ve estetik merkezi seçimi sonrası güvenle uygulanabilecek bir işlemdir. İlk seans ta etkisi nispeden kısa süreli olmakla beraber düzenli aralıklarla yaptırılan botoksların kalıcılığı giderek artar.